SK „Mladost“: Održan međunarodni turnir u streljaštvu

U konkurenciji pet klubova i 45 strijelaca, od čega 29 takmičara iz Crne Gore i 16 iz Republike Srpske, protekle subote je u Trebinju održan prvi međunarodni turnir, po nacionalnom programu streljaštva. Svaki klub je imao pravo nastupa sa jednom mješovitom ekipom, koja se sastojala od 6 strijelaca iz sve tri kategorije – po jedan takmičar u seniorskoj, juniorskoj i pionirskoj kategoriji u obje konkurencije (muškoj i ženskoj) i neograničen broj strijelaca za pojedinačni plasman.

Strijelci SK „Mladost“ su zauzeli drugo mjesto ekipno, sa pogođenih 869 krugova, odmah iza ekipe SK „Čelik“ iz Nikšića koja je bila prva sa 880  pogođenih krugova. Treća je bila ekipa SK „Nikšić“ iz Nikšića sa 760 krugova, četvrti OSK „Leotar“ sa 656 krugova (domaćin takmičenja) i petoplasirana ekipa SK „SC Nikšić“ takođe iz Nikšića sa 566 pogođenih krugova.

U pojedinačnom plasmanu, prvo mjesto u muškoj, kao i u ukupnoj konkurenciji, zauzeo je pionir SK „Mladost“ Milovan Vuković, sa pogođenih 166 (90) krugova. Drugo mjesto je pripalo senioru i treneru „Mladosti“, Momiru Vukoviću, sa 166 (83) pogođenih krugova i slabijom zadnjom serijom od prvoplasiranog, dok je treći u ukupnom plasmanu bio Blažo Tadić, član SK „SC Nikšić“ sa 163 pogođenih kruga.

U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto je zauzela Ljubica Popović iz SK „Čelik“, sa 157 (85) pogođenih krugova. Druga je bila Milijana Bošković SK „Mladost“ sa 157 (82) dok je treće mjesto zauzela još jedna pionirka SK „Mladost“ iz Gacka, Dajana Krstojević, sa pogođenih 144 kruga.

Takmičenje je proteklo u sportskoj atmosveri, lijepom druženju i upoznavanju strijelaca iz tri susjedna grada, te dogovoru trenera i stručnog rukovodstva klubova o daljoj saradnji koju treba proširiti i intenzivirati.

Podijelite vijest