СK „Младост“: Одржан међународни турнир у стрељаштву

У конкуренцији пет клубова и 45 стријелаца, од чега 29 такмичара из Црне Горе и 16 из Републике Српске, протекле суботе је у Требињу одржан први међународни турнир, по националном програму стрељаштва. Сваки клуб је имао право наступа са једном мјешовитом екипом, која се састојала од 6 стријелаца из све три категорије – по један такмичар у сениорској, јуниорској и пионирској категорији у обје конкуренције (мушкој и женској) и неограничен број стријелаца за појединачни пласман.

Стријелци СК „Младост“ су заузели друго мјесто екипно, са погођених 869 кругова, одмах иза екипе СК „Челик“ из Никшића која је била прва са 880  погођених кругова. Трећа је била екипа СК „Никшић“ из Никшића са 760 кругова, четврти ОСК „Леотар“ са 656 кругова (домаћин такмичења) и петопласирана екипа СК „СЦ Никшић“ такође из Никшића са 566 погођених кругова.

У појединачном пласману, прво мјесто у мушкој, као и у укупној конкуренцији, заузео је пионир СК „Младост“ Милован Вуковић, са погођених 166 (90) кругова. Друго мјесто је припало сениору и тренеру „Младости“, Момиру Вуковићу, са 166 (83) погођених кругова и слабијом задњом серијом од првопласираног, док је трећи у укупном пласману био Блажо Тадић, члан СК „СЦ Никшић“ са 163 погођених круга.

У женској конкуренцији, прво мјесто је заузела Љубица Поповић из СК „Челик“, са 157 (85) погођених кругова. Друга је била Милијана Бошковић СК „Младост“ са 157 (82) док је треће мјесто заузела још једна пионирка СК „Младост“ из Гацка, Дајана Крстојевић, са погођених 144 круга.

Такмичење је протекло у спортској атмосвери, лијепом дружењу и упознавању стријелаца из три сусједна града, те договору тренера и стручног руководства клубова о даљој сарадњи коју треба проширити и интензивирати.

Подијелите вијест