SK “Mladost” najuspješniji na Prvenstvu RS u gađanju serijskom vazdušnom puškom

Prvenstvo Republike Srpske u gađanju serijskom vazdušnom puškom, održano je u nedelju 18. jula u gradskoj streljani u Tesliću u organizaciji SS RS i SK „Geofon“ iz Teslića. Na Prvenstvu su nastupili streljački klubovi iz cijele RS koji rade ovaj program streljaštva, osim ekipa SK „Glasinac“.

SK „Mladost“ iz Gacka nastupio je sa četiri ekipe, po dvije muške i dvije ženske u obje kategorije i bio najuspješniji klub na Prvenstvu, za ekipne i pojedinačne plasmane.

REZULTATI

Juniori:

  • Ivan Slijepčević  – 331 krug;
  • Ivan Pojužina – 279 krugova;
  • Stefan Pojužina – 255 krugova.

Pogodili su 865 krugova i zauzeli prvo mjesto u ekipnom plasmanu, te osvojili pehar i zlatne medalje, ispred ekipe kluba domaćina SK „Geofon“ i SK „Rudar“ iz Ugljevika.

Prvo mjesto pojedinačno pripalo je Ivanu Slijepčeviću koji je osvojio tri zlatne medalje na ovom Prvenstvu. Među prvih pet se plasirao i Ivan Pojužina koji je pogodio isti rezultat kao i Miloš Šušić od 279 krugova.

Juniorke:

Zbog izostanka ekipe „Glasinac“ nije bilo zvaničnog proglašenja pobjednika.

U pojedinačnom plasmanu, Tijana Crnogorac je stigla do medalje za treće mjesto, a četvrto je zauzela naša takmičarka Vanja Ivković. Treći član ekipe bila je Nataša Koprivica koja je pogodila vlastiti rekord.

Seniori:

U seniorskoj konkurenciji SK „Geofon“ nije obezbijedio dovoljan broj ekipa za zvanično proglašenje. Domaćin nije imao svoju ekipu već su samo pojedinačno nastupali, pa su seniorska ekipa SK „Mladost“ i ekipa SK „Megalodon“ iz Banja Luke ostali bez zvaničnih priznanja za svoje ekipne plasmane.

U pojedinačnom plasmanu seniori SK „Mladost“ osvojili su zlatnu medalju. Najbolji rezultat i prvo mjesto je osvojio strijelac Mladosti, Ivan Slijepčević. Za ekipu seniora gađali su i Miloš Šušić i Stefan Pojužina.

Seniorke:

  • Tijana Crnogorac – 272 kruga;
  • Vanja Ivković – 270 krugova;
  • Jovana Lojpur  – 226 krugova.

Pogodile su 768 krugova i zauzele treće mjesto u ekipnom plasmanu, te osvojili pehar i bronzane medalje. Prva je bila ekipa SK „Rudar“ iz Ugljevika a druga SK „Megalodon“ iz Banja Luke.

Pojedinačno među prvih pet su se plasirale naše dvije takmičarke Tijana Crnogorac i Vanja Ivković.

Sponzor SK „Mladost“ za odlazak na ovo Prvenstvo u Teslić je preduzeće RiTE Gacko.

Podijelite vijest