СК “Младост” најуспјешнији на Првенству РС у гађању серијском ваздушном пушком

Првенство Републике Српске у гађању серијском ваздушном пушком, одржано је у недељу 18. јула у градској стрељани у Теслићу у организацији СС РС и СК „Геофон“ из Теслића. На Првенству су наступили стрељачки клубови из цијеле РС који раде овај програм стрељаштва, осим екипа СК „Гласинац“.

СК „Младост“ из Гацка наступио је са четири екипе, по двије мушке и двије женске у обје категорије и био најуспјешнији клуб на Првенству, за екипне и појединачне пласмане.

РЕЗУЛТАТИ

Јуниори:

  • Иван Слијепчевић  – 331 круг;
  • Иван Појужина – 279 кругова;
  • Стефан Појужина – 255 кругова.

Погодили су 865 кругова и заузели прво мјесто у екипном пласману, те освојили пехар и златне медаље, испред екипе клуба домаћина СК „Геофон“ и СК „Рудар“ из Угљевика.

Прво мјесто појединачно припало је Ивану Слијепчевићу који је освојио три златне медаље на овом Првенству. Међу првих пет се пласирао и Иван Појужина који је погодио исти резултат као и Милош Шушић од 279 кругова.

Јуниорке:

Због изостанка екипе „Гласинац“ није било званичног проглашења побједника.

У појединачном пласману, Тијана Црногорац је стигла до медаље за треће мјесто, а четврто је заузела наша такмичарка Вања Ивковић. Трећи члан екипе била је Наташа Копривица која је погодила властити рекорд.

Сениори:

У сениорској конкуренцији СК „Геофон“ није обезбиједио довољан број екипа за званично проглашење. Домаћин није имао своју екипу већ су само појединачно наступали, па су сениорска екипа СК „Младост“ и екипа СК „Мегалодон“ из Бања Луке остали без званичних признања за своје екипне пласмане.

У појединачном пласману сениори СК „Младост“ освојили су златну медаљу. Најбољи резултат и прво мјесто је освојио стријелац Младости, Иван Слијепчевић. За екипу сениора гађали су и Милош Шушић и Стефан Појужина.

Сениорке:

  • Тијана Црногорац – 272 круга;
  • Вања Ивковић – 270 кругова;
  • Јована Лојпур  – 226 кругова.

Погодиле су 768 кругова и заузеле треће мјесто у екипном пласману, те освојили пехар и бронзане медаље. Прва је била екипа СК „Рудар“ из Угљевика а друга СК „Мегалодон“ из Бања Луке.

Појединачно међу првих пет су се пласирале наше двије такмичарке Тијана Црногорац и Вања Ивковић.

Спонзор СК „Младост“ за одлазак на ово Првенство у Теслић је предузеће РиТЕ Гацко.