SK „Mladost“ najuspješniji klub na Prvenstvu Republike Srpske

Prvenstvo Republike Srpske u disciplini serijska vazdušna puška, održano je proteklog vikenda prema kalendaru takmičenja Streljačkog Saveza RS u Bijeljini.

Na Prvenstvu učestvovali su mnogobrojni klubovi iz Republike Srpske, a SK „Mladost“ nastupio je sa ekipama u muškoj i ženskoj konkurenciji, za ekipne kao i za pojedinačne plasmane.

Pionirke „Mladosti“ su ekipno osvojile 1. mjesto sa pogođenih 443 kruga a nastupile su u sastavu: Ivana Lažetić- 149 krugova, Dajana Krstojević-149 krugova i Dragana Stojanović -145 krugova.
Ivana Lažetić se u pojedinačnom takmičenju okitila bronzanom medaljom, a sve tri pionirke „Mladosti“ su se plasirale među prvih pet u RS.
U pojedinačnoj konkurenciji 1. mjesto zauzela je Maja Kukavica, član SK „Milan Pilipović“ iz Kozarske Dubice, a 2. mjesto pripalo je Mariji Radonjić, članici SK „ Geofon“ iz Teslića.

Pioniri su zauzeli drugo mjesto ekipno sa pogođenih 445 krugova a nastupili su u sastavu: Milovan Vuković- 160 kruga, Radenko Mastilović- 155 krugova i Milan Papović- 130 krugova.

Pojedinačno, Milovan Vuković je osvojio zlatnu medalju a srebro je otišlo u ruke Radenka Mastilovića, dok je diplomu dobio i Stefan Aškrabić, koji je zauzeo peto mjesto.

Podijelite vijest