СК „Младост“ најуспјешнији клуб на Првенству Републике Српске

Првенство Републике Српске у дисциплини серијска ваздушна пушка, одржано је протеклог викенда према календару такмичења Стрељачког Савеза РС у Бијељини.

На Првенству учествовали су многобројни клубови из Републике Српске, а СК „Младост“ наступио је са екипама у мушкој и женској конкуренцији, за екипне као и за појединачне пласмане.

Пионирке „Младости“ су екипно освојиле 1. мјесто са погођених 443 круга а наступиле су у саставу: Ивана Лажетић- 149 кругова, Дајана Крстојевић-149 кругова и Драгана Стојановић -145 кругова.
Ивана Лажетић се у појединачном такмичењу окитила бронзаном медаљом, а све три пионирке „Младости“ су се пласирале међу првих пет у РС.
У појединачној конкуренцији 1. мјесто заузела је Маја Кукавица, члан СК „Милан Пилиповић“ из Козарске Дубице, а 2. мјесто припало је Марији Радоњић, чланици СК „ Геофон“ из Теслића.

Пионири су заузели друго мјесто екипно са погођених 445 кругова а наступили су у саставу: Милован Вуковић- 160 круга, Раденко Мастиловић- 155 кругова и Милан Паповић- 130 кругова.

Појединачно, Милован Вуковић је освојио златну медаљу а сребро је отишло у руке Раденка Мастиловића, док је диплому добио и Стефан Ашкрабић, који је заузео пето мјесто.

Подијелите вијест