Predstavnici opštine o definisanju detalja Pravilnika o dodjeli subvencija u privredi

Novi sastanak o definisanju detalja i uslova Pravilnika kojim će se subvencionisati lokalni privrednici, održan je i danas u kabinetu načelnika opštine, u prisustvu predstavnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti koji je nosilac izrade pomenutog dokumenta.

Pravilnik će, između ostalog, jasno odrediti način dodjele planiranih sredstava, a poseban akcenat biće na kontroli njihove dodjele, rekao je načelnik opštine, dr Ognjen Milinković.

“Pravilnik o uslovima i načinima korištenja podsticajnih sredstava za zapošljavanje i razvoj privrede opštine Gacko je u završnoj fazi. Protekle sedmice ovaj dokument predstavili smo i našim privrednicima, a danas smo pokušali jasno definisati sve pojedinosti, kako bi priveli kraju izradu ovog dokumenta. Poseban akcenat će biti na kontroli dodjele planiranih sredstava”, rekao je Milinković.

Ovaj Pravilnik biće spreman početkom narednog mjeseca, kada će biti raspisan i Javni poziv. Za ovu godinu, Opština planira izdvojiti sredstva u iznosu od 150.000,00 KM.

Podsjećamo, u 2022. godini Opština Gacko će izdvojiti 350.000 KM, a plan je da se svake naredne godine taj iznos uveća za po 50.000 KM. Podsticaće se zapošljavanje i samozapošljavanje, kao i ulaganje u osnovna sredstava u funkciji zapošljavanja. Za svaku od stavki biće određeni tačno utvrđeni iznosi na početku godine, kada će i sredstva biti operativna. Prednost će imati proizvodne djelatnosti, poslovne aktivnosti koje stvaraju novu vrijednost i IT sektor.

Podijelite vijest