Представници општине о дефинисању детаља Правилника о додјели субвенција у привреди

Нови састанак о дефинисању детаља и услова Правилника којим ће се субвенционисати локални привредници, одржан је и данас у кабинету начелника општине, у присуству представника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности који је носилац израде поменутог документа.

Правилник ће, између осталог, јасно одредити начин додјеле планираних средстава, а посебан акценат биће на контроли њихове додјеле, рекао је начелник општине, др Огњен Милинковић.

“Правилник о условима и начинима кориштења подстицајних средстава за запошљавање и развој привреде општине Гацко је у завршној фази. Протекле седмице овај документ представили смо и нашим привредницима, а данас смо покушали јасно дефинисати све појединости, како би привели крају израду овог документа. Посебан акценат ће бити на контроли додјеле планираних средстава”, рекао је Милинковић.

Овај Правилник биће спреман почетком наредног мјесеца, када ће бити расписан и Јавни позив. За ову годину, Општина планира издвојити средства у износу од 150.000,00 КМ.

Подсјећамо, у 2022. години Општина Гацко ће издвојити 350.000 КМ, а план је да се сваке наредне године тај износ увећа за по 50.000 КМ. Подстицаће се запошљавање и самозапошљавање, као и улагање у основна средстава у функцији запошљавања. За сваку од ставки биће одређени тачно утврђени износи на почетку године, када ће и средства бити оперативна. Предност ће имати производне дјелатности, пословне активности које стварају нову вриједност и ИТ сектор.

Подијелите вијест