Predsjednica Cvijanović posjetila „Dječiji vrtić“ Gacko: Najavljen nastavak podrške

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović posjetila je danas „Dječiji vrtić“ Gacko za čiju dogradnju je lokalna uprava uložila oko 160.000 KM, a iz budžeta predsjednice obezbijeđeno je 50.000 KM.

Nakon obilaska novih prostorija, predsjednica Cvijanović je najavila nastavak podrške za rekonstrukciju vrtića.

„Dogovorili smo u narednom periodu podršku koja je neophodna za sanaciju mokrih čvorova i toaleta u starom dijelu, ali i podršku koja bi trebala da dođe iz našeg fonda za zaštitu životne okoline, a odnosi se na utopljavanje zgrade i pripreme za zimu“, potvrdila je Cvijanović i zahvalila se načelniku Milinkoviću za saradnju i kandidovanje važnih projekata koji se odnose na djecu i omladinu.

Direktor “Dječijeg vrtića” Gacko, Nedeljka Dostinić istakla je da su dogradnjom dvije prostorije u okviru postojećeg vrtića proširili smještaj za dodatnih 60 mjesta.

„Danas je veliki dan za vrtić, za djecu i za sve građane Gacka. Sa predsjednicom smo obišli nove prostorije i dogovorili saradnju za određene projekte koji su nam neophodni u starom dijelu vrtića“, rekla je Dostinić.

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković, izrazio je zahvalnost na podršci i naglasio da je konačno riješen problem malog kapaciteta vrtića.

„Završetkom ovih radova možemo ispuniti zahtjeve svih roditelja, a sve uz svesrdnu pomoć predsjednice Cvijanović koja nam je donirala 50.000 maraka, što su značajna sredstva“, istakao je Milinković.

Djeca iz vrtića su izvela prigodan kulturno – umjetnički program, a zaključak današnje posjete je nastavak zajedničkog rada u budućem periodu, na dobrobit svih građana Gacka.

Podijelite vijest