Предсједница Цвијановић посјетила „Дјечији вртић“ Гацко: Најављен наставак подршке

Предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић посјетила је данас „Дјечији вртић“ Гацко за чију доградњу је локална управа уложила око 160.000 КМ, a из буџета предсједнице обезбијеђено је 50.000 КМ.

Након обиласка нових просторија, предсједница Цвијановић је најавила наставак подршке за реконструкцију вртића.

„Договорили смо у наредном периоду подршку која је неопходна за санацију мокрих чворова и тоалета у старом дијелу, али и подршку која би требала да дође из нашег фонда за заштиту животне околине, а односи се на утопљавање зграде и припреме за зиму“, потврдила је Цвијановић и захвалила се начелнику Милинковићу за сарадњу и кандидовање важних пројеката који се односе на дјецу и омладину.

Директор “Дјечијег вртића” Гацко, Недељка Достинић истакла је да су доградњом двије просторије у оквиру постојећег вртића проширили смјештај за додатних 60 мјеста.

„Данас је велики дан за вртић, за дјецу и за све грађане Гацка. Са предсједницом смо обишли нове просторије и договорили сарадњу за одређене пројекте који су нам неопходни у старом дијелу вртића“, рекла је Достинић.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, изразио је захвалност на подршци и нагласио да је коначно ријешен проблем малог капацитета вртића.

„Завршетком ових радова можемо испунити захтјеве свих родитеља, а све уз свесрдну помоћ предсједнице Цвијановић која нам је донирала 50.000 марака, што су значајна средства“, истакао је Милинковић.

Дјеца из вртића су извела пригодан културно – умјетнички програм, а закључак данашње посјете је наставак заједничког рада у будућем периоду, на добробит свих грађана Гацка.

Подијелите вијест