Poziv nezaposlenim mladim osobama za učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina – Prijave do 31. marta

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) kojeg finansira Europska unija (EU) a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, poziva nezaposlene mlade osobe od 18 do 30 godina sa prebivalištem na području partnerskih gradova /opština/: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Grad Istočno Sarajevo, Gradiška, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez, da se prijave za učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina.

Zainteresovane mlade osobe bi trebale da svoj interes za učešće u besplatnim certificiranim obukama potvrde popunjavanjem obrasca koji se nalazi na ponuđenom linku shorturl.at/iqsH1, a rok za prijave produžen je do 31. marta.

Dinamika i sprovedba certificirane obuke će biti definisana na osnovu broja prijava i preferencija načina za učešće u obukama.

Obuke će biti organizovane i sprovedene na osnovu programa ovlaštenih certificiranih kuća sa područja Bosne i Hercegovine. Zainteresovane mlade osobe će moći odabrati učešće u sljedećim certificiranim obukama:

Razvoj digitalnih vještina (sprovedba obuke je moguća onlajn ili uživo)
1.1. MS Excel– osnovno i napredno poznavanje; procjenjeno trajanje obuke je 24 časa.
1.2. Grafički dizajn (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); procjenjeno trajanje obuke je 48 časova.
1.3. Digitalni marketing – upravljanje društvenim mrežama; procjenjeno trajanje obuke je 22 časa.

Prema planu sprovedbe obuka, očekuje se da će obuke biti organizovane u period maj – juli 2023. godine.

Odabrani kandidati će biti blagovremeno informisani o dinamici izvođenja obuke. Sva pitanja vezana za ovaj poziv mogu se poslati e-poštom na registry.ba@undp.org sa referencom na „Besplatne certificirane obuke – ReLOaD2 BiH projekat“ u naslovu.

Ohrabrujemo nezaposlene mlade osobe da se prijave čim prije i time osiguraju učešće u ovoj obuci.

Podijelite vijest