Позив незапосленим младим особама за учешће у бесплатним цертифицираним обукама за развој дигиталних вјештина – Пријаве до 31. марта

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2) којег финансира Еуропска унија (ЕУ) а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини, позива незапослене младе особе од 18 до 30 година са пребивалиштем на подручју партнерских градова /општина/: Бихаћ, Центар Сарајево, Гацко, Горажде, Град Источно Сарајево, Градишка, Мостар, Ново Сарајево, Приједор, Прозор-Рама, Рудо, Угљевик и Витез, да се пријаве за учешће у бесплатним цертифицираним обукама за развој дигиталних вјештина.

Заинтересоване младе особе би требале да свој интерес за учешће у бесплатним цертифицираним обукама потврде попуњавањем обрасца који се налази на понуђеном линку shorturl.at/iqsH1, а рок за пријаве продужен је до 31. марта.

Динамика и спроведба цертифициране обуке ће бити дефинисана на основу броја пријава и преференција начина за учешће у обукама.

Обуке ће бити организоване и спроведене на основу програма овлаштених цертифицираних кућа са подручја Босне и Херцеговине. Заинтересоване младе особе ће моћи одабрати учешће у сљедећим цертифицираним обукама:

Развој дигиталних вјештина (спроведба обуке је могућа онлајн или уживо)
1.1. MS Excel– основно и напредно познавање; процјењено трајање обуке је 24 часа.
1.2. Графички дизајн (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); процјењено трајање обуке је 48 часова.
1.3. Дигитални маркетинг – управљање друштвеним мрежама; процјењено трајање обуке је 22 часа.

Према плану спроведбе обука, очекује се да ће обуке бити организоване у период мај – јули 2023. године.

Одабрани кандидати ће бити благовремено информисани о динамици извођења обуке. Сва питања везана за овај позив могу се послати е-поштом на registry.ba@undp.org са референцом на „Бесплатне цертифициране обуке – РеЛОаД2 БиХ пројекат“ у наслову.

Охрабрујемо незапослене младе особе да се пријаве чим прије и тиме осигурају учешће у овој обуци.

Подијелите вијест