Počelo obilježavanje Nedjelje djeteta: Mališani vrtića posjetili Opštinu Gacko

Mališani JU “Dječiji vrtić” Gacko, u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta danas su posjetili Opštinu Gacko, gdje ih je dočekao zamjenik načelnika opštine, Radoica Antunović. U sali skupštine opštine su razgovarali o aktivnostima tokom boravka u vrtiću, a potom su i recitovali i pjevali pjesme koje najviše vole.

Antunović je istakao da je Dječiji vrtić jedna od najboljih ustanova na području opštine.

“Ovo je već postala tradicija u zadnjih par godina. Djeca posjete Opštinu, malo se družimo, pokažu nam šta uče i šta su naučili tokom boravka u vrtiću. Dječiji vrtić je jedna od najboljih, ili bolje reći, najbolja ustanova u našoj opštini. Bilo mi je zadovoljstvo družiti se sa njima, jer je i moje iskustvo pozitivno, i moja djeca su boravila u Dječijem vrtiću. Osoblje i uslovi rada su odlični, a to pokazuje činjenica da svake godine imamo sve više zainteresovanih za uspis djece. Na nama je da u nekim narednim godinama proširimo kapacitete vrtića, jer već dostižemo broj djece koje sadašnji kapacitet vrtića neće moći prihvatiti. Treba stvoriti uslove da sva djeca koja žele da idu u vrtić, da im se to i omogući” istakao je Antunović.

U pratnji djece bili su vaspitači i direktor vrtića, Jelena Gutović.

“Svake godine u prvoj sedmici oktobra obilježava se Nedjelja djeteta, koja je jedan od načina da se iskažu prava i poštovanje potreba djece, koja su zagarantovana njihovom Konvencijom. Mi u sklopu toga u vrtiću imamo razne aktivnosti. Neke smo već proveli, a danas smo posjetili Opštinu. Sutra sa volonterima Crvenog krsta, učenicima srednje i osnovne škole kao i sa drugarima iz Centra za djecu sa posebnim potrebama “Rastimo zajedno” organizujemo Igre bez granica, a u petak ćemo to zaokružiti jednom internom priredbom”, rekla je Gutović, ističući potrebu da se ne samo ove sedmicu nego i tokom čitave godine ukazuje na prava djece, te da imamo više sluha za njihove potrebe, da ih saslušamo.

Slogan ovogodišnje Nedjelje djeteta nosi naziv  – “Vjerujem u sebe”, sa posebnim akcentom na izgradnju samopouzdanja kod djece, kao i poboljšanje položaja djeteta u društvu.

Podijelite vijest