Почело обиљежавање Недјеље дјетета: Малишани вртића посјетили Општину Гацко

Малишани ЈУ “Дјечији вртић” Гацко, у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета данас су посјетили Општину Гацко, гдје их је дочекао замјеник начелника општине, Радоица Антуновић. У сали скупштине општине су разговарали о активностима током боравка у вртићу, а потом су и рецитовали и пјевали пјесме које највише воле.

Антуновић је истакао да је Дјечији вртић једна од најбољих установа на подручју општине.

“Ово је већ постала традиција у задњих пар година. Дјеца посјете Општину, мало се дружимо, покажу нам шта уче и шта су научили током боравка у вртићу. Дјечији вртић је једна од најбољих, или боље рећи, најбоља установа у нашој општини. Било ми је задовољство дружити се са њима, јер је и моје искуство позитивно, и моја дјеца су боравила у Дјечијем вртићу. Особље и услови рада су одлични, а то показује чињеница да сваке године имамо све више заинтересованих за успис дјеце. На нама је да у неким наредним годинама проширимо капацитете вртића, јер већ достижемо број дјеце које садашњи капацитет вртића неће моћи прихватити. Треба створити услове да сва дјеца која желе да иду у вртић, да им се то и омогући” истакао је Антуновић.

У пратњи дјеце били су васпитачи и директор вртића, Јелена Гутовић.

“Сваке године у првој седмици октобра обиљежава се Недјеља дјетета, која је један од начина да се искажу права и поштовање потреба дјеце, која су загарантована њиховом Конвенцијом. Ми у склопу тога у вртићу имамо разне активности. Неке смо већ провели, а данас смо посјетили Општину. Сутра са волонтерима Црвеног крста, ученицима средње и основне школе као и са другарима из Центра за дјецу са посебним потребама “Растимо заједно” организујемо Игре без граница, а у петак ћемо то заокружити једном интерном приредбом”, рекла је Гутовић, истичући потребу да се не само ове седмицу него и током читаве године указује на права дјеце, те да имамо више слуха за њихове потребе, да их саслушамо.

Слоган овогодишње Недјеље дјетета носи назив  – “Вјерујем у себе”, са посебним акцентом на изградњу самопоуздања код дјеце, као и побољшање положаја дјетета у друштву.

Подијелите вијест