Počelo obilježavanje Dječije nedjelje

Povodom obilježavanja “ Dječije nedjelje”, djeca iz Dječijeg vrtića danas su posjetila Opštinu Gacko. Zamjenik načelnika opštine, Radoica Antunović, mališane i njihove vaspitače dočekao je u sali SO-e Gacko, i u ime načelnika opštine od mališana primio prigodan poklon.

Ovom prilikom, mališani su mogli da se upoznaju sa radom Opštine, ali i da dobiju odgovore na pitanja koja se tiču prava djece. U polučasovnom druženju, uz prigodnu zakusku koja je upriličena za mališane, naši najmlađi su nas kao i uvijek obradovali  prepoznatljivom igrom i pjesmom.

Istim povodom, juče je u udruženju “Rastimo zajedno”, upriličena skromna svečanost u kojoj su učestvovala djeca iz Dječijeg vrtića, volonteri podmlatka Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko kao i domaćini manifestacije – djeca iz udruženja.

“Ovim druženjem nastojali smo da skrenemo pažnju i ukažemo na ulogu i odgovornost ne samo porodice kao osnovne ćelije društva, nego i drugih institucija prema djeci”, rekao je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta, Branislav Arnautović.

Sve tri institucije posvećuju veliku pažnju djeci, a ove godine Opštinska organizacija Crvenog krsta dala je svoj doprinos tako što je obezbijedila set igračaka za ovo udruženje, kao i skromnu zakusku za učesnike priredbe.

Kako saznajemo, u okviru obilježavanja Dječije nedjelje, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, sutra je planirana šetnja ulicama naše opštine kao i niz drugih aktivnosti.

 

Podijelite vijest