Почело обиљежавање Дјечије недјеље

Поводом обиљежавања “ Дјечије недјеље”, дјеца из Дјечијег вртића данас су посјетила Општину Гацко. Замјеник начелника општине, Радоица Антуновић, малишане и њихове васпитаче дочекао је у сали СО-е Гацко, и у име начелника општине од малишана примио пригодан поклон.

Овом приликом, малишани су могли да се упознају са радом Општине, али и да добију одговоре на питања која се тичу права дјеце. У получасовном дружењу, уз пригодну закуску која је уприличена за малишане, наши најмлађи су нас као и увијек обрадовали  препознатљивом игром и пјесмом.

Истим поводом, јуче је у удружењу “Растимо заједно”, уприличена скромна свечаност у којој су учествовала дјеца из Дјечијег вртића, волонтери подмлатка Општинске организације Црвеног крста Гацко као и домаћини манифестације – дјеца из удружења.

“Овим дружењем настојали смо да скренемо пажњу и укажемо на улогу и одговорност не само породице као основне ћелије друштва, него и других институција према дјеци”, рекао је секретар Општинске организације Црвеног крста, Бранислав Арнаутовић.

Све три институције посвећују велику пажњу дјеци, а ове године Општинска организација Црвеног крста дала је свој допринос тако што је обезбиједила сет играчака за ово удружење, као и скромну закуску за учеснике приредбе.

Како сазнајемо, у оквиру обиљежавања Дјечије недјеље, уколико временски услови буду дозвољавали, сутра је планирана шетња улицама наше општине као и низ других активности.

 

Подијелите вијест