Počeli radovi na izgradnji marketa „KORT“, otvaranje u novembru

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković obišao je lokaciju na kojoj će danas zvanično početi izvođenje radova na izgradnji novog poslovnog objekta – marketa „KORT“.

U pitanju je moderan maloprodajni objekat u čijem stavu će poslovati market, kafe restoran i dječija igraonica. Objekat će biti površine oko 1500 m 2, sa 42 parking mjesta.

U razgovoru sa predstavnicima Kort marketa, načelnik se uvjerio da će ovo biti vrlo važan projekat, posebno ako znamo kako Kort marketi posluju.

 „Počinjemo sa uređenjem industrijske zone grada. Radovi počinju, tako da sam zaista zadovoljan jer je ovo prvi veći investitor koji je došao u ovoj godini i koji će graditi jedan reprezentativan objekat“, kazao je Milinković.

Cilj opštine Gacko je razvoj, a jedan dobar korak je ovaj, izgradnjom Kort marketa, načelnik Milinković vjeruje i u nove investitore.

„Ja se nadam da ćemo krenuti stopama nekih drugih lokalnih zajednica koje nama mogu da budu uzor, posebno na sjeveru Republike Srpske od Bijeljine do Broda. Sve je krenulo dolaskom velikih trgovačkih lanaca, jedan investitor povlači za sobom drugog, i ako Bog da, mi ćemo ići u tom pravcu. Zaposlićemo 35 do 40 ljudi,  što je vrlo značajno za jedno malo mjesto kao što je Gacko“, zaključio je Milinković.

Saša Mojević, jedan od izvršnih direktora u Kort marketu, raduje se što će Kort market svoje mjesto naći i u Gacku. Vjeruje, na obostrano zadovoljstvo.

„Uočili smo potrebu da Gacku treba jedan ovakav objekat, kakav planiramo uraditi. To će biti jedan maloprodajni objekat, u čijem sastavu će poslovati market i kafe restoran. U sklopu toga biće i dječija igraonica tako da ćemo obezbjediti, ugodan boravak cijelim porodicama. Trudimo se, što se tiče plata, da budemo u vrhu u našoj branši, tako da su zarade iznad prosjeka u odnosu na konkurenciju”, istakao je Mojević.

Rok za završetak radova je mjesec oktobar, a otvaranje marketa planirano je u novembru.

Kort market biće izgrađen na lokaciji u 6. Zoni gradskog građevinskog zemljišta, u okviru Regulacionog plana „Kanal“, priključak sa magistralnog puta M-20.

Investitor radova je „Frukta trejd“ iz Dervente.

Podijelite vijest