Почели радови на изградњи маркета „КОРТ“, отварање у новембру

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић обишао je локацију на којој ће данас званично почети извођење радова на изградњи новог пословног објекта – маркета „КОРТ“.

У питању је модеран малопродајни објекат у чијем ставу ће пословати маркет, кафе ресторан и дјечија играоница. Објекат ће бити површине око 1500 м 2, са 42 паркинг мјеста.

У разговору са представницима Корт маркета, начелник се увјерио да ће ово бити врло важан пројекат, посебно ако знамо како Корт маркети послују.

 „Почињемо са уређењем индустријске зоне града. Радови почињу, тако да сам заиста задовољан јер је ово први већи инвеститор који је дошао у овој години и који ће градити један репрезентативан објекат“, казао је Милинковић.

Циљ општине Гацко је развој, а један добар корак је овај, изградњом Корт маркета, начелник Милинковић вјерује и у нове инвеститоре.

„Ја се надам да ћемо кренути стопама неких других локалних заједница које нама могу да буду узор, посебно на сјеверу Републике Српске од Бијељине до Брода. Све је кренуло доласком великих трговачких ланаца, један инвеститор повлачи за собом другог, и ако Бог да, ми ћемо ићи у том правцу. Запослићемо 35 до 40 људи,  што је врло значајно за једно мало мјесто као што је Гацко“, закључио је Милинковић.

Саша Мојевић, један од извршних директора у Корт маркету, радује се што ће Корт маркет своје мјесто наћи и у Гацку. Вјерује, на обострано задовољство.

„Уочили смо потребу да Гацку треба један овакав објекат, какав планирамо урадити. То ће бити један малопродајни објекат, у чијем саставу ће пословати маркет и кафе ресторан. У склопу тога биће и дјечија играоница тако да ћемо обезбједити, угодан боравак цијелим породицама. Трудимо се, што се тиче плата, да будемо у врху у нашој бранши, тако да су зараде изнад просјека у односу на конкуренцију”, истакао је Мојевић.

Рок за завршетак радова је мјесец октобар, а отварање маркета планирано је у новембру.

Корт маркет биће изграђен на локацији у 6. Зони градског грађевинског земљишта, у оквиру Регулационог плана „Канал“, прикључак са магистралног пута М-20.

Инвеститор радова је „Фрукта трејд“ из Дервенте.

Подијелите вијест