Počela škola za osnovce i srednjoškolce – svečano dočekani prvačići

Danas je u holu osnovne škole “Sveti Sava” Gacko, upriličen svečani doček za 90 đaka prvaka.

Ovim povodom, predsjednik SO-e Gacko, Jovan Kovačević kao i predsjednik sindikata RiTE, Željko Tepavčević, uručili su prigodne poklone našim prvacima.

Prvačiće i njihove roditelje pozdravili su direktor škole Radan Popović, kao i pedagog Mirjana Nenadić, i poželjeli im srdačnu dobrodošlicu u školske klupe.

“Sve je spremno za početak nove školske godine, a našim  najmlađima želimo puno uspjeha i mnogo petica”, rekao je Popović.

U školskoj 2013/2014 godini, u klupama osnovne škole “Sveti Sava” Gacko, kao i u područnim školama u Avtovcu, Fojnici, Nadanićima, Brljevu, Dobreljima i Dulićima, ove godine će se naći  ukupno 899 učenika.

Najviše đaka upisanih u prvi razred je u osnovnoj školi u Gacku (72), dok je u područnoj školi u Avtovcu upisano 12 đaka. U ostalim područnim školama, broj  đaka upisanih u prvi razred je znatno manji.

Iz srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević” takođe poručuju da je sve spremno za novu školsku godinu, te da su tokom raspusta urađeni sitniji radovi na uređenju škole. U novoj školskoj godini, u klupama srednje škole naći će se ukupno 488 učenika, raspoređenih u 19 odjeljenja. U prve razrede  upisano je 5 odjeljenja, sa ukupno 125 učenika.

Osnovcima i srednjoškolcima želimo mnogo sreće i dobre rezultate u predstojećoj školskoj godini.

 

Podijelite vijest