Почела школа за основце и средњошколце – свечано дочекани првачићи

Данас је у холу основне школе “Свети Сава” Гацко, уприличен свечани дочек за 90 ђака првака.

Овим поводом, предсједник СО-е Гацко, Јован Ковачевић као и предсједник синдиката РиТЕ, Жељко Тепавчевић, уручили су пригодне поклоне нашим првацима.

Првачиће и њихове родитеље поздравили су директор школе Радан Поповић, као и педагог Мирјана Ненадић, и пожељели им срдачну добродошлицу у школске клупе.

“Све је спремно за почетак нове школске године, а нашим  најмлађима желимо пуно успјеха и много петица”, рекао је Поповић.

У школској 2013/2014 години, у клупама основне школе “Свети Сава” Гацко, као и у подручним школама у Автовцу, Фојници, Наданићима, Брљеву, Добрељима и Дулићима, ове године ће се наћи  укупно 899 ученика.

Највише ђака уписаних у први разред је у основној школи у Гацку (72), док је у подручној школи у Автовцу уписано 12 ђака. У осталим подручним школама, број  ђака уписаних у први разред је знатно мањи.

Из средњошколског центра “Перо Слијепчевић” такође поручују да је све спремно за нову школску годину, те да су током распуста урађени ситнији радови на уређењу школе. У новој школској години, у клупама средње школе наћи ће се укупно 488 ученика, распоређених у 19 одјељења. У прве разреде  уписано је 5 одјељења, са укупно 125 ученика.

Основцима и средњошколцима желимо много среће и добрe резултатe у предстојећој школској години.

 

Подијелите вијест