Počela sa radom 15. Likovna kolonija “Gacko – Klinje 2022”

Dobra enegrija i druženje u raznolikosti i ove godine vlada Nacionalnim parkom Sutjeska, gdje je u utorak, 2. avgusta, sa radom počela 15. po redu Likovna kolonija “Gacko – Klinje 2022”.

Umjetnici iz Srbije i Republike Srpske, njih 13, ovogodišnji su stvaraoci djela koja će obogatiti fundus organizatora kolonije, Javnu ustanovu Kulturno – sportski centar Gacko.

Ljiljana Rivić iz Beograda i Marija Stanojlović iz Pančeva nova su imena na ovogodišnjem sazivu, kazala je selektor kolonije, Tanja Pikula, ističući da će se među radovima prvi put naći i jedan mozaik.

“Ove godine dosta smo tehnički raznoliki i bogati, pa ćemo publici predstaviti crteže, preko akrila, ulja na platnu, a prvi put u fundusu imaćemo i jedan mozaik”, kazala je Pikula, dodajući da među umjetnicima u ambijentu Nacionalnog parka vlada dobro raspoloženje, koje očekuje i do 7. avgusta kada kolonija završava sa radom.

15. Likovnu koloniju “Gacko – Klinje” podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Izložba radova nastalih na ovoj koloniji biće otvorena u četvrtak 18. avgusta, uoči zatvaranja manifestacije “Kulturno – sportsko ljeto Gacko 2022”.

Podijelite vijest