Почела са радом 15. Ликовна колонија “Гацко – Клиње 2022”

Добра енегрија и дружење у разноликости и ове године влада Националним парком Сутјеска, гдје је у уторак, 2. августа, са радом почела 15. по реду Ликовна колонија “Гацко – Клиње 2022”.

Умјетници из Србије и Републике Српске, њих 13, овогодишњи су ствараоци дјела која ће обогатити фундус организатора колоније, Јавну установу Културно – спортски центар Гацко.

Љиљана Ривић из Београда и Марија Станојловић из Панчева нова су имена на овогодишњем сазиву, казала је селектор колоније, Тања Пикула, истичући да ће се међу радовима први пут наћи и један мозаик.

“Ове године доста смо технички разнолики и богати, па ћемо публици представити цртеже, преко акрила, уља на платну, а први пут у фундусу имаћемо и један мозаик”, казала је Пикула, додајући да међу умјетницима у амбијенту Националног парка влада добро расположење, које очекује и до 7. августа када колонија завршава са радом.

15. Ликовну колонију “Гацко – Клиње” подржало је Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Изложба радова насталих на овој колонији биће отворена у четвртак 18. августа, уочи затварања манифестације “Културно – спортско љето Гацко 2022”.

Подијелите вијест