Otvoreno Prvenstvo Gacka u streljaštvu „Turnir Gacko 2021“

Otvoreno Prvenstvo Gacka u streljaštvu „Turnir Gacko 2021“, održano je osmi put zaredom, u sklopu sportskih aktivnosti povodom slave opštine Gacko. Turnir je uvršten u Zvanični kalendar takmičenja streljačkog saveza BiH i Rs i održava se prvi vikend u junu. Na turniru učestvuju skoro svi streljački klubovi i strijelci iz BiH koji rade po Međunarodnom programu streljaštva.

Turnir je održan u nedelju, 06. juna uz učešće 60 takmičara i desetak streljačkih radnika iz streljačkih klubova BiH: SK „Sarajevo“ i SK „Željezničar“ iz Sarajeva, SK „Visoko“ iz Visokog, Sk „Geofon“ iz Teslića, SK „Zenica“ iz Zenice, SK „Tešanj“ iz Tešnja, SK „TRB“ (Tehnički Remont Bratunac) iz Bijeljine, SK „Rudar –S“ iz Ugljevika, OSK „Leotar“ iz Trebinja i SK „Mladost“ klub organizator i domaćin takmičenja.

Iz SK “Mladost“ ističu da je prvi put u BiH na ovom takmičenju u disciplini vazdušni pištolj, u ženskoj konkurenciji gađao dovoljan broj takmičarki za zvanično proglašenje i u ovoj disciplini. Takmičenje je održano u najačoj seniorskoj konkurenciji, a pravo nastupa su imali i takmičari iz mlađih kategorija.

REZULTATI:

SENIORI – Vazdušna puška:

 1. Nedžad Fazlija – 413,7 krugova;
 2. Matej Rašić  – 412,2 kruga;
 3. Nedžad Džanković – 406 krugova.

SENIORKE – Vazdušna puška:

 1. Segmedina Bjelošević – 412,8 krugova;
 2. Almedina Arnautović – 408,5 krugova;
 3. Nejra Mehmedović  – 407 krugova.

SENIORI –  Vazdušni pištolj:

 1. Siniša Petković – 377 krugova;
 2. Nikola Jovičić  – 371  krug;
 3. Miroslav Petrović – 367 krug.

SENIORKE – Vazdušni pištolj:

 • Sofija Rakić – 356 krugova;
 • Aida Hunček – Pita – 355 krugova;
 • Amina Hodžić – 338 krugova.

Pobjednicima su dodijeljene medalje za tri prva mjesta u pojedinačnom plasmanu. Diplome su dobili takmičari koji su se plasirali u prvih pet, a svi dobitnici medalja su nagrađeni su novčanim nagradama koje dodjeljuje klub domaćin.

Turnir je protekao u sportskoj atmosferi i lijepom druženju takmičara. Sudije su odlično obavile svoj posao i nije bilo nikakvih žalbi na rezultat ni po bilo kom drugom osnovu, kažu u SK „Mladost“ Gacko.

Podijelite vijest