Отворено Првенство Гацка у стрељаштву „Турнир Гацко 2021“

Отворено Првенство Гацка у стрељаштву „Турнир Гацко 2021“, одржано је осми пут заредом, у склопу спортских активности поводом славе општине Гацко. Турнир је уврштен у Званични календар такмичења стрељачког савеза БиХ и Рс и одржава се први викенд у јуну. На турниру учествују скоро сви стрељачки клубови и стријелци из БиХ који раде по Међународном програму стрељаштва.

Турнир је одржан у недељу, 06. јуна уз учешће 60 такмичара и десетак стрељачких радника из стрељачких клубова БиХ: СК „Сарајево“ и СК „Жељезничар“ из Сарајева, СК „Високо“ из Високог, Ск „Геофон“ из Теслића, СК „Зеница“ из Зенице, СК „Тешањ“ из Тешња, СК „ТРБ“ (Технички Ремонт Братунац) из Бијељине, СК „Рудар –С“ из Угљевика, ОСК „Леотар“ из Требиња и СК „Младост“ клуб организатор и домаћин такмичења.

Из СК “Младост“ истичу да је први пут у БиХ на овом такмичењу у дисциплини ваздушни пиштољ, у женској конкуренцији гађао довољан број такмичарки за званично проглашење и у овој дисциплини. Такмичење је одржано у најачој сениорској конкуренцији, а право наступа су имали и такмичари из млађих категорија.

РЕЗУЛТАТИ:

СЕНИОРИ – Ваздушна пушка:

 1. Неџад Фазлија – 413,7 кругова;
 2. Матеј Рашић  – 412,2 круга;
 3. Неџад Џанковић – 406 кругова.

СЕНИОРКЕ – Ваздушна пушка:

 1. Сегмедина Бјелошевић – 412,8 кругова;
 2. Алмедина Арнаутовић – 408,5 кругова;
 3. Нејра Мехмедовић  – 407 кругова.

СЕНИОРИ –  Ваздушни пиштољ:

 1. Синиша Петковић – 377 кругова;
 2. Никола Јовичић  – 371  круг;
 3. Мирослав Петровић – 367 круг.

СЕНИОРКЕ – Ваздушни пиштољ:

 • Софија Ракић – 356 кругова;
 • Аида Хунчек – Пита – 355 кругова;
 • Амина Хоџић – 338 кругова.

Побједницима су додијељене медаље за три прва мјеста у појединачном пласману. Дипломе су добили такмичари који су се пласирали у првих пет, а сви добитници медаља су награђени су новчаним наградама које додјељује клуб домаћин.

Турнир је протекао у спортској атмосфери и лијепом дружењу такмичара. Судије су одлично обавиле свој посао и није било никаквих жалби на резултат ни по било ком другом основу, кажу у СК „Младост“ Гацко.

Подијелите вијест