Otvorena izložba fotografija “Život je paprika” Radoja Eleza

U Domu kulture u Gacku sinoć je otvorena samostalna izložba fotografija pod nazivom „Život je paprika“, fotografa Radoja Eleza. Na izložbi je predstavljeno preko 90 fotografija, koje su nastale u selu Donja Lokošnica  u okolini Leskovca koja je poznata po uzgoju paprika.

Autor ističe da je ovo selo posjećivao sedam godina, od 2009. godine kada su i nastale ove fotografije. „Selo ima oko 280 domaćinstava, a od toga se 250 bavi uzgojem i preradom paprika. To je selo u kome se ljudi rađaju u paprici, žive i umiru“, istakao je Elez.

On dodaje da selo u oktobru izgleda fascinantno, posjećeno, fotografisano, snimano, slikano, jer su kompletne ulice, fasade, ograde i garaže obložene paprikama i one se tako suše, i kako kaže autor, jedino su ostavljeni prozori, ulaz nekih vrata i smrtovnice koje su na fasadama kuća.

Izložbu je otvorila direktorica JU „KSC“, Anđelka Boljanović i zahvalila se autoru što je došao iz Trebinja i pokazao svoj rad.

Radoje Elez fotografijom se bavi od 1975. godine. Član je Foto kino kluba Trebinje i Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH. Za svoje fotografske radove više puta je nagrađivan.

Za sve ljubitelje umjetnosti, izložba će biti otvorena narednih 10 dana.

Podijelite vijest