Oтворена изложба фотографија “Живот је паприка” Радоја Елеза

У Дому културе у Гацку синоћ је отворена самостална изложба фотографија под називом „Живот је паприка“, фотографа Радоја Елеза. На изложби је представљено преко 90 фотографија, које су настале у селу Доња Локошница  у околини Лесковца која је позната по узгоју паприка.

Аутор истиче да је ово село посјећивао седам година, од 2009. године када су и настале ове фотографије. „Село има око 280 домаћинстава, а од тога се 250 бави узгојем и прерадом паприка. То је село у коме се људи рађају у паприци, живе и умиру“, истакао је Елез.

Он додаје да село у октобру изгледа фасцинантно, посјећено, фотографисано, снимано, сликано, јер су комплетне улице, фасаде, ограде и гараже обложене паприкама и оне се тако суше, и како каже аутор, једино су остављени прозори, улаз неких врата и смртовнице које су на фасадама кућа.

Изложбу је отворила директорица ЈУ „КСЦ“, Анђелка Бољановић и захвалила се аутору што је дошао из Требиња и показао свој рад.

Радоје Елез фотографијом се бави од 1975. године. Члан је Фото кино клуба Требиње и Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ. За своје фотографске радове више пута је награђиван.

За све љубитеље умјетности, изложба ће бити отворена наредних 10 дана.

Подијелите вијест