Otvorena Deveta likovna kolonija “Gacko-Klinje 2016”

Otvaranjem izložbe sa prethodnog saziva, u prisustvu ljubitelja likovne umjetnosti i onih koji će narednih danas stvarati svoja djela, večeras je svečano otvorena deveta po redu likovna kolonija „Gacko-Klinje 2016“.

Uz uvjerenje da će priroda nacionalnog parka “Sutjeska” biti dovoljno dobra inspiracija umjetnicima, likovnu koloniju je otvorio zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović.

„Zadovoljstvo nam je što su i ove godine učesnici kolonije poznata imena domaće likovne scene, čiji će rad dodatno obogatiti fundus Kulturno-sportskog centra Gacko“, rekao je Antunović i dodao da će naredne godine, na obilježavanju jubileja kolonije, pozvati sve dosadašnje učesnike ove manifestacije.

Oko 13 umjetnika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, narednih pet dana svoja djela će stvarati u okviru nacionalnog parka “Sutjeska”. Organizatori su i ove godine podržali rad tri studenta Akademije likovne umjetnosti u Trebinju – Milicu Lojović i Nevenu Kosović iz Gacka, kao i Marka Šarana iz Nevesinja, što manifestaciji daje i edukativni karakter.

Prema riječima direktora KSC, Anđelke Boljanović, u fundusu se nalazi više od 200 likovnih ostvarenja umjetnika koji su učestvovali na ovoj ili sličnoj manifestaciji likovnih susreta. „I na ovom likovnom susretu vjerujem da će radovi umjetnika ostaviti pečat njihovih ličnosti, ali i vremena i prostora u kome nastaju“, rekla je Boljanović.

Likovna kolonija trajaće do 21. avgusta, nakon čega će umjetnici izložiti nastale radove.

Organizator i ove likovne kolonije je KSC Gacko, a glavni sponzor i pokrovitelj Opština Gacko.

Podijelite vijest