Отворена Девета ликовна колонија “Гацко-Клиње 2016”

Отварањем изложбе са претходног сазива, у присуству љубитеља ликовне умјетности и оних који ће наредних данас стварати своја дјела, вечерас је свечано отворена девета по реду ликовна колонија „Гацко-Клиње 2016“.

Уз увјерење да ће природа националног парка “Сутјеска” бити довољно добра инспирација умјетницима, ликовну колонију је отворио замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић.

„Задовољство нам је што су и ове године учесници колоније позната имена домаће ликовне сцене, чији ће рад додатно обогатити фундус Културно-спортског центра Гацко“, рекао је Антуновић и додао да ће наредне године, на обиљежавању јубилеја колоније, позвати све досадашње учеснике ове манифестације.

Око 13 умјетника из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, наредних пет дана своја дјела ће стварати у оквиру националног парка “Сутјеска”. Организатори су и ове године подржали рад три студента Академије ликовне умјетности у Требињу – Милицу Лојовић и Невену Косовић из Гацка, као и Марка Шарана из Невесиња, што манифестацији даје и едукативни карактер.

Према ријечима директора КСЦ, Анђелке Бољановић, у фундусу се налази више од 200 ликовних остварења умјетника који су учествовали на овој или сличној манифестацији ликовних сусрета. „И на овом ликовном сусрету вјерујем да ће радови умјетника оставити печат њихових личности, али и времена и простора у коме настају“, рекла је Бољановић.

Ликовна колонија трајаће до 21. августа, након чега ће умјетници изложити настале радове.

Организатор и ове ликовне колоније је КСЦ Гацко, а главни спонзор и покровитељ Општина Гацко.

Подијелите вијест