OŠ „Sveti Sava“ Gacko: Školsko zvono za 77 đaka prvaka

Danas je svečano širom Republike Srpske u većini škola, pa tako i u osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Gacku, koja je danas otvorila vrata za 77 đaka prvaka.

Novopečene školarce pozdravio je direktor škole, Nikola Milinković, koji im je poželio dobrodošlicu. „Danas imamo jedinstvenu priliku da poželimo puno uspjeha našim malim đacima, đacima prvacima. Na vašem putu ka odraslim ljudima pomoći ćemo vam svi mi zaposleni u školi. Želim vam puno uspjeha, roditeljima strpljenja a nastavnicima puno truda, rada i uspješnu narednu školsku godinu“, istakao je Milinković.

U ime lokalne vlasti, koja je i ove godine zajedno sa preduzećem RiTE Gacko pripremila prigodne poklone, đacima se obratio i zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović.

„Ne sumnjam da je ova škola sposobna da od vas napravi prave đake, ali i ljude u budućnosti, kao što je to činila godinama unazad“, rekao je Antunović i poručio da im Opština Gacko uvijek stoji na raspolaganju, baš kao i danas.

Učitelji su nakon prozivke uputili svoje nove đake u njihove buduće učionice, gdje su im dali par korisnih savjeta i informacija o školskom planu i programu.

Podsjećamo, u školskoj 2017/18 godini, Osnovnu školu “Sveti Sava” Gacko će pohađati 790 učenika, a i ove godine će raditi sve područne škole.

Podijelite vijest