ОШ „Свети Сава“ Гацко: Школско звоно за 77 ђака првака

Данас је свечано широм Републике Српске у већини школа, па тако и у основној школи „Свети Сава“ у Гацку, која је данас отворила врата за 77 ђака првака.

Новопечене школарце поздравио је директор школе, Никола Милинковић, који им је пожелио добродошлицу. „Данас имамо јединствену прилику да пожелимо пуно успјеха нашим малим ђацима, ђацима првацима. На вашем путу ка одраслим људима помоћи ћемо вам сви ми запослени у школи. Желим вам пуно успјеха, родитељима стрпљења а наставницима пуно труда, рада и успјешну наредну школску годину“, истакао је Милинковић.

У име локалне власти, која је и ове године заједно са предузећем РиТЕ Гацко припремила пригодне поклоне, ђацима се обратио и замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић.

„Не сумњам да је ова школа способна да од вас направи праве ђаке, али и људе у будућности, као што је то чинила годинама уназад“, рекао је Антуновић и поручио да им Општина Гацко увијек стоји на располагању, баш као и данас.

Учитељи су након прозивке упутили своје нове ђаке у њихове будуће учионице, гдје су им дали пар корисних савјета и информација о школском плану и програму.

Подсјећамо, у школској 2017/18 години, Основну школу “Свети Сава” Гацко ће похађати 790 ученика, а и ове године ће радити све подручне школе.

Подијелите вијест