OŠ „Sveti Sava“ Gacko: Održano opštinsko takmičenje iz matematike, engleskog jezika, demokratije i vjeronauke

Protekle subote, u osnovnoj školi „Sveti Sava“ Gacko, održano je opštinsko takmičenje učenika od petog do devetog razreda, iz matematike, demokratije, engleskog jezika i vjeronauke.

Najbolji matematičari iz V razreda su Radan Branka, Savić Ivana, dok treće mjesto dijele Jovan Ćeklić, Milica Žarković, Stefan Okiljević i Nataša Marković. Iz VIII razreda izdvojili su se Pušara Jelena, Vuković Milica (Avtovac), Milošević Bojana i Vuković Danica. Iz IX razreda, najbolje znanje iz ovog predmeta pokazali su Govedarica Milan, Vuković Maja, Radmilović Nataša i Šarenac Anastasija.

Najbolji učenici sedmog razreda koji su se izdvojili u pisanim radovima na temu „Sveti Sava“, iz predmeta vjeronauka, su Kovač Irina (Gacko) i Todorović Marija (Avtovac). Na drugom i trećem mjestu iz ovog predmeta, našle su se Buha Nikolina i Fržović Jelena.

Najbolje znanje iz engleskog jezika pokazala je Zelenović Ljiljana (Avtovac), kao i Papović Milan i Skoko Nemanja, učenici VIII razreda osnovne škole.

U takmičenju iz demokratije, svi učenici su izuzetno pokazali kreativnost, angažovanost i znanje, pa su bodovi bili skoro ujednačeni. Pobjednik iz ovog predmeta je ekipa VI1 odjeljenja, iz Gacka.

Svi učenici koji su osvojili prva mjesta, plasirali su se na regionalna takmičenja, koja će se održati prema Kalendaru takmičenja osnovne škole.

REZULTATI TAKMIČENJA:

MATEMATIKA (V razred):

 1. Radan Branka
 2. Savić Ivana
 3. Treće mjesto dijele učenici: Jovan Ćeklić, Milica Žarković, Stefan Okiljević i Nataša Marković.

MATEMATIKA (VIII razred)

 1. Pušara Jelena
 2. Vuković Milica (Avtovac) i Milošević Bojana
 3. Vuković Danica

MATEMATIKA (IX razred)

 1. Govedarica Milan
 2. Vuković Maja
 3. Radmilović Nataša i Šarenac Anastasija

VJERONAUKA (VII razred)

 1. Kovač Irina (Gacko) i Todorović Marija (Avtovac)
 2. Buha Nikolina
 3. Fržović Jelena

ENGLESKI JEZIK (VIII razred)

 1. Zelenović Ljiljana (Avtovac)
 2. Papović Milan
 3. Skoko Nemanja

Podijelite vijest