ОШ „Свети Сава“ Гацко: Одржано општинско такмичење из математике, енглеског језика, демократије и вјеронауке

Протекле суботе, у основној школи „Свети Сава“ Гацко, одржано је општинско такмичење ученика од петог до деветог разреда, из математике, демократије, енглеског језика и вјеронауке.

Најбољи математичари из V разреда су Радан Бранка, Савић Ивана, док треће мјесто дијеле Јован Ћеклић, Милица Жарковић, Стефан Окиљевић и Наташа Марковић. Из VIII разреда издвојили су се Пушара Јелена, Вуковић Милица (Автовац), Милошевић Бојана и Вуковић Даница. Из IX разреда, најбоље знање из овог предмета показали су Говедарица Милан, Вуковић Маја, Радмиловић Наташа и Шаренац Анастасија.

Најбољи ученици седмог разреда који су се издвојили у писаним радовима на тему „Свети Сава“, из предмета вјеронаука, су Ковач Ирина (Гацко) и Тодоровић Марија (Автовац). На другом и трећем мјесту из овог предмета, нашле су се Буха Николина и Фржовић Јелена.

Најбоље знање из енглеског језика показала је Зеленовић Љиљана (Автовац), као и Паповић Милан и Скоко Немања, ученици VIII разреда основне школе.

У такмичењу из демократије, сви ученици су изузетно показали креативност, ангажованост и знање, па су бодови били скоро уједначени. Побједник из овог предмета је екипа VI1 одјељења, из Гацка.

Сви ученици који су освојили прва мјеста, пласирали су се на регионална такмичења, која ће се одржати према Календару такмичења основне школе.

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА:

МАТЕМАТИКА (V разред):

 1. Радан Бранка
 2. Савић Ивана
 3. Треће мјесто дијеле ученици: Јован Ћеклић, Милица Жарковић, Стефан Окиљевић и Наташа Марковић.

МАТЕМАТИКА (VIII разред)

 1. Пушара Јелена
 2. Вуковић Милица (Автовац) и Милошевић Бојана
 3. Вуковић Даница

МАТЕМАТИКА (IX разред)

 1. Говедарица Милан
 2. Вуковић Маја
 3. Радмиловић Наташа и Шаренац Анастасија

ВЈЕРОНАУКА (VII разред)

 1. Ковач Ирина (Гацко) и Тодоровић Марија (Автовац)
 2. Буха Николина
 3. Фржовић Јелена

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК (VIII разред)

 1. Зеленовић Љиљана (Автовац)
 2. Паповић Милан
 3. Скоко Немања

Подијелите вијест