OŠ „Sveti Sava“ Gacko: Održano opštinsko takmičenje iz istorije i hemije i regionalno takmičenje u odbojci

Protekle subote, u osnovnoj školi „Sveti Sava“ Gacko, održano je opštinsko takmičenje iz istorije i hemije, za učenike devetih razreda.

Rezultati iz istorije:

1.Milovan Lažetić

2.Bojana Bajović (Avtovac)

3.Nataša Radmilović

Rezultati iz hemije:

1.Ranko Borčanin

2.Milica Rajković

3.Milenko Vukajlović

Istog dana, u Nevesinju je održano regionalno takmičenje iz matematike za učenike petog, osmog i devetog razreda. Iz OŠ „Sveti Sava“ Gacko, među prva tri mjesta plasirali su se: u kategoriji petih razreda drugo mjesto je zauzela Branka Radan, a treće mjesto zauzeo je Stefan Okiljević.

U kategoriji devetih razreda, prvo i drugo mjesto zauzeli su učenici osnovne škole iz Gacka. Drugo mjesto je zauzela Anastasija Šarenac, a treće Sandra Janjić.

OŠ „Sveti Sava“ domaćin regionalnog takmičenja u odbojci

U nedjelju 23. marta, osnovna škola iz Gacka bila je domaćin regionalnog takmičenja u odbojci, za dječake i djevojčice, a postignuti su dobri rezultati.

Od šest prijavljenih ekipa, naše djevojčice su zauzele prvo mjesto. U tri odigrane utakmice pobijedile su rezultatom 2:0. Ovim rezultatom su savladane ekipe OŠ „Jova Jovanović Zmaj“ iz Trebinja, OŠ „Ljutica Bogdan“ iz Kalinovika i OŠ „Sveti Sava“ iz Ljubinja.

Dječaci su se takmičili u grupi od 5 ekipa i zauzeli su drugo mjesto. U prvoj utakmici su pobijedili ekipu OŠ „Veselin Masleša“ iz Foče, a u finalnoj utakmici su izgubili od ekipe OŠ „Sveti Sava“ Ljubinje.

Za najboljeg poentera u ženskoj ekipi, proglašena je odbojkašica iz osnovne škole iz Gacka, Darija Boljanović, a titulu najbolje igračice ponijela je takođe igračica neše škole, Anica Popović.

U muškoj ekipi, za najboljeg poentera proglašen je Aleksandar Tunguz, takođe učenik osnoven škole iz Gacka, a za najboljeg igrača je proglašen Radoslav Brborić, iz ekipe osnovne škole „Sveti Sava“ Ljubinje.

Podijelite vijest