ОШ „Свети Сава“ Гацко: Одржано општинско такмичење из историје и хемије и регионално такмичење у одбојци

Протекле суботе, у основној школи „Свети Сава“ Гацко, одржано је општинско такмичење из историје и хемије, за ученике деветих разреда.

Резултати из историје:

1.Милован Лажетић

2.Бојана Бајовић (Автовац)

3.Наташа Радмиловић

Резултати из хемије:

1.Ранко Борчанин

2.Милица Рајковић

3.Миленко Вукајловић

Истог дана, у Невесињу је одржано регионално такмичење из математике за ученике петог, осмог и деветог разреда. Из ОШ „Свети Сава“ Гацко, међу прва три мјеста пласирали су се: у категорији петих разреда друго мјесто је заузела Бранка Радан, а треће мјесто заузео је Стефан Окиљевић.

У категорији деветих разреда, прво и друго мјесто заузели су ученици основне школе из Гацка. Друго мјесто је заузела Анастасија Шаренац, а треће Сандра Јањић.

ОШ „Свети Сава“ домаћин регионалног такмичења у одбојци

У недјељу 23. марта, основна школа из Гацка била је домаћин регионалног такмичења у одбојци, за дјечаке и дјевојчице, а постигнути су добри резултати.

Од шест пријављених екипа, наше дјевојчице су заузеле прво мјесто. У три одигране утакмице побиједиле су резултатом 2:0. Овим резултатом су савладане екипе ОШ „Јова Јовановић Змај“ из Требиња, ОШ „Љутица Богдан“ из Калиновика и ОШ „Свети Сава“ из Љубиња.

Дјечаци су се такмичили у групи од 5 екипа и заузели су друго мјесто. У првој утакмици су побиједили екипу ОШ „Веселин Маслеша“ из Фоче, а у финалној утакмици су изгубили од екипе ОШ „Свети Сава“ Љубиње.

За најбољег поентера у женској екипи, проглашена је одбојкашица из основне школе из Гацка, Дарија Бољановић, а титулу најбоље играчице понијела је такође играчица неше школе, Аница Поповић.

У мушкој екипи, за најбољег поентера проглашен је Александар Тунгуз, такође ученик основен школе из Гацка, а за најбољег играча je проглашен Радослав Брборић, из екипе основне школе „Свети Сава“ Љубиње.