Opština Gacko: Nabavka materijala za rekonstrukciju oštećene kuće porodice Milović

Opština Gacko iz budžeta obezbijedila je sredstva za nabavku i isporuku materijala za rekonstrukciju i sanaciju požarom oštećene kuće u Avtovcu, vlasnika Milimira Milovića. Prema riječima zamjenika načelnika opštine Gacko, Radoice Antunovića, proveden je postupak javne nabavke, ugovor sa dobavljačem materijala je potpisan, a sredstva u visini od 12.500 KM obezbijeđena su iz budžeta opštine.

„Kao i u mnogim drugim situacijama, i ovaj put smo pružili pomoć i ispunili moralnu obavezu prema ugroženim kategorijama. Ukoliko se ukaže poteba, pomoći ćemo i u nastavku realizacije ovog projekta“, rekao je Antunović.

Iz preduzeća “Safir” d.o.o. Gacko, koje je postupkom javne nabavke izabrano kao najpovoljnije, biće nabavljen i dostavljen sav neophodan materijal za obnovu kuće Milovića.

Podsjećamo, u Avtovcu je prošle godine u oktobru mjesecu izgorela kuća šestočlane porodice Milović. Uprkos brzoj intervenciji Vatrogasne jedinice Gacko, krov kuće je urušen, a vatra je zahvatila sve prostorije. Povrijeđenih nije bilo.

Ovo nije prvi slučaj da Opštinska uprava opštine Gacko pomaže one najugroženije.

Podijelite vijest