OKK Gacko dobio novu sportsku opremu

Košarkaši Omladinskog košarkaškog kluba Gacko dobili su novu sportsku opremu u vidu dresova i trenerki što će olakšati rad ovog uzornog gatačkog sportskog kolektiva.

Skoro 100 dječaka koji treniraju u ovom klubu, imaju dobre uslove za rad, a ove donacije u značajnoj mjeri unaprijediće rad istog.  U klubu imaju jasnu strategiju, ulaganje i rad sa mlađim selekcijama najbolji su način i put kojim treba da ide jedan klub.

Sportski direktor i trener prvog tima Vladimir Vulović naglašava da je oprema dobro došla u svakom trenutku.

“Sezona se polako bliži kraju i mi zaista moramo biti zadovoljni rezultatima, od onih najmlađih selekcija pa sve do seniorske ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi RS “Istok”, a za koju većinom igraju kadeti i juniori. Zaista bih se zahvalio, ljudima koji su nam pomogli, Ljubu Supiću i Draganu Koprivici, koji su nam ovu vrijedu sportsku opremu uručili uz pomoć svojih prijatelja. Košarka je u Gacku popularna, dobro radimo, imamo kvalitetne trenere, tako će biti i u budućnosti”, kazao je Vulović.

Da je košarka u Gacko popularna, svjedočio se sinoć i prvi čovjek grada dr Ognjen Milinković, gdje je sve bilo u znaku ove čarobne igre. On je dodao da će ovaj klub imati podršku Opštine Gacko.

“Srećan sam kad vidim ovoliki broj djece  da se bave košarkom. Prije svega vode brigu o svom zdravlju, pravilnom odrastanju. Svakako, OKK “Gacko” imaće podršku Opštine Gacko na čelu sa mnom. Gacko je grad sporta, tako treba da ostane, ali isto tako moramo svi raditi, na poboljšanju i opštem dobru. Ovo je lijepa slika, a sve mnogo ljepše izgleda sa novom sportskom opremom. Ja sam uvijek pratio sport i kada nisam bio načelnik, onoliko koliko su mi obaveze dozvoljavale, tako će biti i u budućnosti”, kazao je Milinković.

Treneri, koji predano rade u klubu, zadovoljni su brojnošću ali i odnosom mladih ljudi ka košarci i svojim obavezama.

“Mi smo klub koji broji skoro 100 članova, imamo sve selekcije u klubu, od škole košarke do seniorske selekcije, tako da selektovane selekcije, sa kojim se dobro radi daju nam vjeru i nadu da je svijetla budućnost gatačke košarke. Perspektiva OKK Gacko, je ulaganje u našu omladinu, ulaganje u našu djecu jer je to ispravan i pravi put kojim ćemo ići. Gacko je uvijek bilo i biće grad košarke, uz podršku grada , imamo košarkašku budućnost”, kazao je Nikola Krtolica, jedan od trenera u mlađim selekcijama.

Aleksandar Nikčević izveo je generacije košarkaša u ovom klubu. To radi i danas, sa nekim novim mladim košarkašima koji sanjaju da jednog dana zaigraju, prvo u seniorskom timu, a možda kasnije i krenu stopama nekih svojih sugrađana, koji su popločali put stazama uspjeha.

“Situacija sa koronom uticala je na sport u dobroj mjeri, ali ohrabruje što se veliki broj djece bavi sportom i dolaze svakim danom sve više. Košarka je jedan od najpopularnijih sportova. Prioritet je rad sa mladim igračima, edukacija trenera, rad na njihovom usavršavanju, talenata zaista ima i možemo biti zadovoljni”, kazao je Nikčević i apostrofirao da je Gacko mala sredina koja ima problem odlaska mladih ljudi, ali su ujedno i ponosni jer postoji za njih interesovanje velikih klubova.

Podijelite vijest