ОКК Гацко добио нову спортску опрему

Кошаркаши Омладинског кошаркашког клуба Гацко добили су нову спортску опрему у виду дресова и тренерки што ће олакшати рад овог узорног гатачког спортског колектива.

Скоро 100 дјечака који тренирају у овом клубу, имају добре услове за рад, а ове донације у значајној мјери унаприједиће рад истог.  У клубу имају јасну стратегију, улагање и рад са млађим селекцијама најбољи су начин и пут којим треба да иде један клуб.

Спортски директор и тренер првог тима Владимир Вуловић наглашава да је опрема добро дошла у сваком тренутку.

“Сезона се полако ближи крају и ми заиста морамо бити задовољни резултатима, од оних најмлађих селекција па све до сениорске екипе која се такмичи у Другој лиги РС “Исток”, а за коју већином играју кадети и јуниори. Заиста бих се захвалио, људима који су нам помогли, Љубу Супићу и Драгану Копривици, који су нам ову вриједу спортску опрему уручили уз помоћ својих пријатеља. Кошарка је у Гацку популарна, добро радимо, имамо квалитетне тренере, тако ће бити и у будућности”, казао је Вуловић.

Да је кошарка у Гацко популарна, свједочио се синоћ и први човјек града др Огњен Милинковић, гдје је све било у знаку ове чаробне игре. Он је додао да ће овај клуб имати подршку Општине Гацко.

“Срећан сам кад видим оволики број дјеце  да се баве кошарком. Прије свега воде бригу о свом здрављу, правилном одрастању. Свакако, ОКК “Гацко” имаће подршку Општине Гацко на челу са мном. Гацко је град спорта, тако треба да остане, али исто тако морамо сви радити, на побољшању и општем добру. Ово је лијепа слика, а све много љепше изгледа са новом спортском опремом. Ја сам увијек пратио спорт и када нисам био начелник, онолико колико су ми обавезе дозвољавале, тако ће бити и у будућности”, казао је Милинковић.

Тренери, који предано раде у клубу, задовољни су бројношћу али и односом младих људи ка кошарци и својим обавезама.

“Ми смо клуб који броји скоро 100 чланова, имамо све селекције у клубу, од школе кошарке до сениорске селекције, тако да селектоване селекције, са којим се добро ради дају нам вјеру и наду да је свијетла будућност гатачке кошарке. Перспектива ОКК Гацко, је улагање у нашу омладину, улагање у нашу дјецу јер је то исправан и прави пут којим ћемо ићи. Гацко је увијек било и биће град кошарке, уз подршку града , имамо кошаркашку будућност”, казао је Никола Кртолица, један од тренера у млађим селекцијама.

Александар Никчевић извео је генерације кошаркаша у овом клубу. То ради и данас, са неким новим младим кошаркашима који сањају да једног дана заиграју, прво у сениорском тиму, а можда касније и крену стопама неких својих суграђана, који су поплочали пут стазама успјеха.

“Ситуација са короном утицала је на спорт у доброј мјери, али охрабрује што се велики број дјеце бави спортом и долазе сваким даном све више. Кошарка је један од најпопуларнијих спортова. Приоритет је рад са младим играчима, едукација тренера, рад на њиховом усавршавању, талената заиста има и можемо бити задовољни”, казао је Никчевић и апострофирао да је Гацко мала средина која има проблем одласка младих људи, али су уједно и поносни јер постоји за њих интересовање великих клубова.

Подијелите вијест