Održano Otvoreno prvenstvo u streljaštvu

U nedelju, 11. juna, uz učešće streljačkih klubova iz cijele BiH, održano je Otvoreno prvenstvo Gacka vazdušnim oružjem puška i pištolj, po Međunarodnom programu streljaštva u najjačoj seniorskoj kategoriji, u obje konkurencije. Strijelci iz Teslića, Banja Luke, Tuzle, Visokog, Sarajeva, Sokoca, Trebinja i Gacka na ovom prvenstvu postigli su odlične rezultate.

Dodijeljeni su pehari za prva tri mjesta u ekipnom plasmanu, medalje i nagrade za tri prva mjesta pojedinačno i diplome za prvih pet mjesta ekipno i pojedinačno.

Seniorke, SK „Mladost“ ekipno su pogodile 1148 krugova i zauzele odlično drugo mjesto iza prve ekipe SK „Geofon“ (1173 krugova). Gađale su u sastavu: Jelica Vuković, Dajana Krstojević i Ivana Lažetić, a za pojedinačni plasman i Tijana Crnogorac. Najbolji plasman kod seniorki domaćina, zabilježila je Jelica Vuković sa 395 pogođenih krugova koja je osvojila srebrnu medalju u konačnom plasmanu, a Dajana Krstojević 393 pogođena kruga je osvojila bronzu, treće mjesto pojedinačno.

Seniori, u disciplini vazdušna puška, ekipno su pogodili 1637 krugova i zauzeli četvrto mjesto. Najbolji plasman kod seniora domaćina zabilježio je Dušan Krstojević sa 581 pogođeni krug i zauzeo četvrto mjesto pojedinačno. Seniori su gađali u sastavu: Dušan Krstojević, Milovan Vuković i Luka Skoko. 

Seniori, u disciplini vazdušni pištolj, ekipno su pogodili 1510 krugova i zauzeli treće mjesto. Najbolji plasman kod seniora domaćina zabilježio je Momir Vuković sa 553 pogođena kruga, koji je zauzeo četvrto mjesto pojedinačno. Gađali su u sastavu: Momir Vuković, Ivan Slijepčević i Milovan Vuković.                

Naredni vikend po Kalendaru takmičenja SS RS, planirano je finale susreta pionira RS koje će se održati u Tesliću.

Sponzor takmičenja bio je RiTE Gacko.

 

 

 

Podijelite vijest