Одржано Отворено првенство у стрељаштву

У недељу, 11. јуна, уз учешће стрељачких клубова из цијеле БиХ, одржано је Отворено првенство Гацка ваздушним оружјем пушка и пиштољ, по Међународном програму стрељаштва у наjјачој сениорској категорији, у обје конкуренције. Стријелци из Теслића, Бања Луке, Тузле, Високог, Сарајева, Сокоца, Требиња и Гацка на овом првенству постигли су одличне резултате.

Додијељени су пехари за прва три мјеста у екипном пласману, медаље и награде за три прва мјеста појединачно и дипломе за првих пет мјеста екипно и појединачно.

Сениорке, СК „Младост“ екипно су погодиле 1148 кругова и заузеле одлично друго мјесто иза прве екипе СК „Геофон“ (1173 кругова). Гађале су у саставу: Јелица Вуковић, Дајана Крстојевић и Ивана Лажетић, а за појединачни пласман и Тијана Црногорац. Најбољи пласман код сениорки домаћина, забиљежила је Јелица Вуковић са 395 погођених кругова која је освојила сребрну медаљу у коначном пласману, а Дајана Крстојевић 393 погођена круга је освојила бронзу, треће мјесто појединачно.

Сениори, у дисциплини ваздушна пушка, екипно су погодили 1637 кругова и заузели четврто мјесто. Најбољи пласман код сениора домаћина забиљежио је Душан Крстојевић са 581 погођени круг и заузео четврто мјесто појединачно. Сениори су гађали у саставу: Душан Крстојевић, Милован Вуковић и Лука Скоко. 

Сениори, у дисциплини ваздушни пиштољ, екипно су погодили 1510 кругова и заузели треће мјесто. Најбољи пласман код сениора домаћина забиљежио је Момир Вуковић са 553 погођена круга, који је заузео четврто мјесто појединачно. Гађали су у саставу: Момир Вуковић, Иван Слијепчевић и Милован Вуковић.                

Наредни викенд по Календару такмичења СС РС, планирано је финале сусрета пионира РС које ће се одржати у Теслићу.

Спонзор такмичења био је РиТЕ Гацко.

 

 

 

Подијелите вијест