Održano otvoreno prvenstvo Gacka u streljaštvu „Gacko -2016“

Otvoreno prvenstvo Gacka u streljaštvu „Gacko-2016“, održano je u nedelju, 12. juna, po međunarodnom ISSF programu streljaštva, vazdušnim oružjem puška i pištolj. Ovo je turnir koji se tradicionalno održava u sklopu sportskih aktivnosti povodom slave opštine „Trojčindana“.
Nastupilo je pet streljačkih klubova sa 10 takmičarskih ekipa i 34 takmičara, koji su gađali za ekipne i pojedinačne plasmane, a postignuti su dobri rezultati. Najuspješniji klub na takmičenju je bio SK „Visoko“ iz Visokog kako u ekipnim tako i u pojedinačnim plasmanima.
Ekipno-vazdušna puška:
– Seniorke su gađale u sastavu: Jelica Vuković (396,8 krugova), Dajana Krstojević (385,5 krugova) i Maja Skoko (383,6 krugova).
Ekipno su zauzele prvo mjesto u nešto slabijoj konkurenciji sa pogođenih 1165,9 krugova, a u pojedinačnom plasmanu Jelica Vuković je osvojila srebrnu medalju, Dajana Krstojević je osvojila bronzu, a Maja Skoko je ovog puta bila četvrta.
– Seniori su gađali u sastavu: Milovan Vuković (573,9 krugova), Dušan Krstojević (573,5 krugova) i Branislav Bošković (566,3 kruga).
Ekipno su zauzeli drugo mjesto sa pogođenih 1713,7 krugova,  u pojedinačnom plasmanu Milovan Vuković je zauzeo 4. mjesto, a Dušan Krstojević je bio peti.
Ekipno-vazdušni pištolj:
– Seniori su gađali u sastavu: Božidar Tepavčević (537 krugova), Uroš Vuković (521 krug) i Nikola Bajčetić (514 krugova).
Ekipno su zauzeli 4. mjesto sa pogođenih 1572 kruga, a u pojedinačnom plasmanu su bili daleko od prvih pet takmičara.

Takmičenje je proteklo u lijepom druženju strijelaca, fer i sportskoj atmosferi i nije bilo nikakvih žalbi na rezultat ni po bilo kom drugom osnovu.
Delegat takmičenja bio je Spaso Škoro, ISSF sudija, a domaćin takmičenja, Ranko Mastilović takmičarima je dodijelio nagrade i priznanja. Naredni vikend je u Trebinju planirano finalno kolo lige RS pioniri.

Sponzori kluba su RiTE Gacko i Opština Gacko.

Podijelite vijest