Održana promocija izdanja Sretenjskog manastira iz Moskve

Sinoć je u prepunoj sali Parohijskog doma u Gacku održan prikaz izdanja Sretenjskog manastira iz Moskve.

Pozdravnu riječ je uputio paroh Prve gatačke parohije, otac Veljko koji je izrazio veliko zadovoljstvo povodom dolaska prijatelja i uvod u prikaz prepustio ocu Aleksandru Šmanji.

U vremenu tehnologije i eri interneta, knjiga kao medij ostaje u drugom planu, te se mladi sve više okreću novim načinima čitanja štiva. Međutim, kako je rekao otac Aleksandar, ono što se dogodilo sa knjigom “Nesveti a sveti” je pravo čudo. Naime, knjiga je u svom prvom izdanju koje je brojalo 30.000 primjeraka prodata za vrlo kratko vrijeme, da bi poslednje izdanje imalo tiraž od milion i sto hiljada. Knjiga je prevedena na više od deset jezika kao što su srpski, grčki, a u pripremi je prevod i na kineski jezik.

O knjizi, “Nesveti a sveti” osnovne podatke je dao sabrat Sretenjskog manastira u Moskvi, otac Ignjatije Šestakov koji je i urednik najpoznatijeg pravoslavnog sajta na svijetu (pravoslavie.ru). Knjiga govori o životnom putu jednog mladog čovjeka koji na pravi način spoznaje Boga i opredjeljuje se za duhovni život. Autor knjige, Iguman Sretenjskog manastira, otac Tihon Ševkunov je pored pisane riječi, osamdesetih godina uspio da zabilježi video materijal koji je prikazan u formi kratkog filma. Film prikazuje život Velikih ruskih Staraca iz Pskovsko-pečerske lavre koji je otac Tihon snimio kao iskušenik.

Pored ove knjige, direktor izdavačke kuće “Čuvari” Dejan Pavlović, koja je dobila priliku da štampa i promoviše ove knjige, predstavio je još jednu knjigu pod nazivom “Darujte ljubav”. “Ova knjiga je pravi brilijant među štivima koja govore o Svetoj Tajni braka i bračnom životu, te se, svakako, preporučuje svima kao veoma kvalitetno i dušekorisno štivo”, rekao je Pavlović.

Promocija je završena prodajom knjiga po izuzetno povoljnim cijenama.

Podijelite vijest