Одржана промоција издања Сретeњског манастира из Москве

Синоћ је у препуној сали Парохијског дома у Гацку одржан приказ издања Сретењског манастира из Москве.

Поздравну ријеч је упутио парох Прве гатачке парохије, отац Вељко који је изразио велико задовољство поводом доласка пријатеља и увод у приказ препустио оцу Александру Шмањи.

У времену технологије и ери интернета, књига као медиј остаје у другом плану, те се млади све више окрећу новим начинима читања штива. Међутим, како је рекао отац Александар, оно што се догодило са књигом “Несвети а свети” је право чудо. Наиме, књига је у свом првом издању које је бројало 30.000 примјерака продата за врло кратко вријеме, да би последње издање имало тираж од милион и сто хиљада. Књига је преведена на више од десет језика као што су српски, грчки, а у припреми је превод и на кинески језик.

О књизи, “Несвети а свети” основне податке је дао сабрат Сретењског манастира у Москви, отац Игњатије Шестаков који је и уредник најпознатијег православног сајта на свијету (православие.ру). Књига говори о животном путу једног младог човјека који на прави начин спознаје Бога и опредјељује се за духовни живот. Аутор књиге, Игуман Сретењског манастира, отац Тихон Шевкунов је поред писане ријечи, осамдесетих година успио да забиљежи видео материјал који је приказан у форми кратког филма. Филм приказује живот Великих руских Стараца из Псковско-печерске лавре који је отац Тихон снимио као искушеник.

Поред ове књиге, директор издавачке куће “Чувари” Дејан Павловић, која је добила прилику да штампа и промовише ове књиге, представио је још једну књигу под називом “Дарујте љубав”. “Ова књига је прави брилијант међу штивима која говоре о Светој Тајни брака и брачном животу, те се, свакако, препоручује свима као веома квалитетно и душекорисно штиво”, рекао је Павловић.

Промоција је завршена продајом књига по изузетно повољним цијенама.

Подијелите вијест