Održan solistički koncert Đurđice Babić

Sinoć je u koncertnoj sali Parohijskog doma u Gacku održan solistički koncert naše sugrađanke, Đurđice Babić.

Na repertoaru su se našle poznate kompozicije kao što su “Fantom of the opera”, arija iz opere “Karmen”, kompozicije iz filmske muzike, “Ave Maria”, a publika je mogla čuti i djela Mocarta, Gersvina, Bizea, Šuberta, Vivaldija.

„Jako sam zadovoljna. Prije svega, drago mi je što smo sve uspjeli da organizujemo. Hvala Bošku na posvećenosti, hvala profesorici Maji na saradnji. Atmosfera je bila odlična, kao da nas je muzika sve zbližila. Publika je odlično reagovala, što nam je bio i cilj. Upućeni su nam divni komentari koji nas hrabre da nastavimo dalje i definitivno daju do znanja da se sav trud isplatio”, istakla je Đurđica.

Pripreme za koncert su trajale nepuna dva mjeseca, a želja im je, kako kažu, da njihovi koncerti postanu tradicija u Gacku, i da ih publika po tome pamti.

„Muzika oplemenjuje i usrećuje. Na kraju dana je jedino važno da ste ispunjeni zbog onog što radite, šta god to bilo, da ste kvalitetno iskoristili taj dan i da ste dali sve od sebe. Budite sigurni da će onda i nagrada doći“, dodala je Đurđica.

Gost koncerta bio je Boško Tepavčević, bariton, a na klaviru ih je pratila njihova profesorica, Maja Stojanović,  profesor u muzičkoj „Sveti Roman Melod“.

Podijelite vijest