Održan Savjet Ćorovićevih susreta u Beogradu

Proteklog vikenda u hotelu Slavija u Beogradu, po dvadeseti put održan je Savjet Ćorovićevih susreta Naučnog skupa istoričara u Gacku, kao i okruglog stola Srpska proza danas u Bileći.

Savjetom je presjedavao akademik prof. dr Vojislav Maksimović. Nakon analize i podnešenog Izvještaja o ovogodišnjem Naučnom skupu u Gacku od strane predsjednika Prosvjete, Radomira Vučkovića, uslijedila je diskusija. Izvještaj je jednoglasno usvojen, a ukupna ocjena Savjeta  je da je sve funkcionisalo u najboljem redu. Istaknut je već tradicionalno dobar prijem u manastiru Sv. Petra Zimonjića u Danićima, te se još jednom čula zahvalnost mještanima Danića. Takođe, učesnici skupa istakli su značaj posjete i susreta sa mještanima Dražljeva, kod novo osvećene crkve, na mjestu još jednog velikog zločina nad srpskim narodom.

Izvještaj o susretima u Bileći podnio je prof.dr Miloš Kovačević.

Na prijedlog doc. dr Drage Mastilovića, prihvaćena je tema za dvadeseti Naučni skup u Gacku sledeće, 2018. godine, a to je „Godina 1918. u srpskoj istoriji i istoriografiji“. U Bileći, za narednu godinu tema Okruglog stola je „Književnik Dobrilo Nedić“.

 

Podijelite vijest