Одржан Савјет Ћоровићевих сусрета у Београду

Протеклог викенда у хотелу Славија у Београду, по двадесети пут одржан је Савјет Ћоровићевих сусрета Научног скупа историчара у Гацку, као и округлог стола Српска проза данас у Билећи.

Савјетом је пресједавао академик проф. др Војислав Максимовић. Након анализе и поднешеног Извјештаја о овогодишњем Научном скупу у Гацку од стране предсједника Просвјете, Радомира Вучковића, услиједила је дискусија. Извјештај је једногласно усвојен, а укупна оцјена Савјета  је да је све функционисало у најбољем реду. Истакнут је већ традиционално добар пријем у манастиру Св. Петра Зимоњића у Данићима, те се још једном чула захвалност мјештанима Данића. Такође, учесници скупа истакли су значај посјете и сусрета са мјештанима Дражљева, код ново освећене цркве, на мјесту још једног великог злочина над српским народом.

Извјештај о сусретима у Билећи поднио је проф.др Милош Ковачевић.

На приједлог доц. др Драге Мастиловића, прихваћена је тема за двадесети Научни скуп у Гацку следеће, 2018. године, а то је „Година 1918. у српској историји и историографији“. У Билећи, за наредну годину тема Округлог стола је „Књижевник Добрило Недић“.

 

Подијелите вијест