Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Održan godišnji koncert KUD-a „Zelengora“

Godišnji koncert KUD-a „Zelengora“ iz Gacka, proteklog vikenda okupio je veliki broj poštovalaca i ljubitelja folklornog stvaralaštva. Sportska dvorana, koja je bila popunjena do poslednjeg mjesta, dokaz je da u našoj opštini postoji velika ljubav prema folkloru i narodnim običajima.

U programu je učestvovalo preko 200 aktivnih članova KUD-a „Zelengora“. Vještinu pokreta, koraka i figura, pokazali su kako najmlađa i najstarija grupa ovog društva, tako i članovi koji su sa radom počeli tek prije dva mjeseca.

U raznobojnim narodnim nošnjama, tradicionalnu muzika uz orkestar ovoga društva, pored članova „Zelengore“, publici su se predstavili gosti iz KUD-a “Zora“ iz Bileća, mlađana Danka Ilić, guslarsko udruženje „Tešan Podrugović“, zdravičar Krsto Šupić, pjesnik Sreten Vidaković, ženska pjevačka grupa KUD-a “Zelengora“ i  pjevačka grupa „Vasilise“ iz Bileće.

Ovim koncertom, KUD „Zelengora“ još jednom je dokazao da je ovo samo još jedna godina u nizu postojanja i održavanje tradicije i običaja.

Podijelite vijest