Odigrana dva zaostala kola streljačke lige Republike Srpske

U nedelju, 16. maja, odigrana su dva zaostala kola streljačke lige Republike Srpske, regionalno u Gacku, Tesliću i Bijeljini. Takmičilo se desetak streljačkih klubova SS RS sa svojim ekipama i strijelcima, pojedinačno. Uz domaćina Streljački klub „Mladost“, u Gacku su se još dokazivale ekipe: SK „Sveti Dimitrije” iz Nevesinja, OSK „Leotar“ iz Trebinja i SK „Hercegovac“ iz Bileće.

Najbolji plasman u Gacku postigli su strijelci iz Nevesinja, dok su Gačani, kojima su izostali neki takmičari, bili drugi u ekipnom plasmanu, u okviru drugog kola. U pojedinačnom plasmanu, u konkurenciji pionira najbolji je bio Ivan Pojužina sa pogođenih 170 krugova. Kada je u pitanju konkurencija pionirki, najbolja je bila Ivana Mirić sa pogođenih 162 krugova, koja je istovremeno u mješovitom plasmanu bila šesta u Gacku.

U prvom kolu ekipa iz Gacka je gađala u sledećem sastavu: Ivan Pojužina 170 pogođenih krugova, Ivana Mirić 162 i Gojko Manojlović 139 pogođenih krugova. Bili su treći sa ukupno 471 pogođenim krugom.

U drugom kolu sastav je bio malo izmijenjen: Ivan Pojužina pogodio je 165 krugova, Ivana Mirić 162 kruga i Nataša Koprivica 142 kruga. Bolje su se plasirali i zauzeli drugo mjesto sa pogođenih 469 krugova.

Za Mladost još su gađali: Jana Pištalo (136 pogođenih krugova) i Nemanja Tepavčević (129 krugova).

Iz Streljačkog kluba “Mladost” ističu da su postigli dobre rezultate, uzimajući u obzir činjenicu da nisu održavali treninge zbog loše epidemiološke situacije.

Podijelite vijest