Одиграна два заостала кола стрељачке лиге Републике Српске

У недељу, 16. маја, одиграна су два заостала кола стрељачке лиге Републике Српске, регионално у Гацку, Теслићу и Бијељини. Такмичило се десетак стрељачких клубова СС РС са својим екипама и стријелцима, појединачно. Уз домаћина Стрељачки клуб „Младост“, у Гацку су се још доказивале екипе: СК „Свети Димитрије” из Невесиња, ОСК „Леотар“ из Требиња и СК „Херцеговац“ из Билеће.

Најбољи пласман у Гацку постигли су стријелци из Невесиња, док су Гачани, којима су изостали неки такмичари, били други у екипном пласману, у оквиру другог кола. У појединачном пласману, у конкуренцији пионира најбољи је био Иван Појужина са погођених 170 кругова. Када је у питању конкуренција пионирки, најбоља је била Ивана Мирић са погођених 162 кругова, која је истовремено у мјешовитом пласману била шеста у Гацку.

У првом колу екипа из Гацка је гађала у следећем саставу: Иван Појужина 170 погођених кругова, Ивана Мирић 162 и Гојко Манојловић 139 погођених кругова. Били су трећи са укупно 471 погођеним кругом.

У другом колу састав је био мало измијењен: Иван Појужина погодио је 165 кругова, Ивана Мирић 162 круга и Наташа Копривица 142 круга. Боље су се пласирали и заузели друго мјесто са погођених 469 кругова.

За Младост још су гађали: Јана Пиштало (136 погођених кругова) и Немања Тепавчевић (129 кругова).

Из Стрељачког клуба “Младост” истичу да су постигли добре резултате, узимајући у обзир чињеницу да нису одржавали тренинге због лоше епидемиолошке ситуације.

Подијелите вијест