Od iduće godine u Gacku partija šaha na otvorenom

Zahvaljujući ideji grupe mladih iz Ulice Mitropolita Petra Zimonjića, od iduće godine u Gacku šah možete igrati na otvorenom. Na već postojećoj površini u parku pored Policijske stanice iscrtali su šahovsku tablu i postavili figure, i kako kažu, sve je spremno za partiju šaha.

Finansijsku podršku u ovom projektu pružila im je Opština Gacko, a podrška u realizaciji nije izostala ni od Udruženja penzionera i srednjoškolaca koji su zasukali rukave i pomogli u radovima. 

„Tokom ljeta došli smo na ideju da napravimo jedan ovakav projekat. Cilj nam je bio da napravimo jedno mjesto okupljanja prvenstveno za penzionere, ali i sve ostale naše građane koji vole šah. Poslali smo zahtjev Opštini, a u međuvremenu su nam se pridružili srednjoškolci i Udruženje penzionera. Odabrali smo već postojeću površinu u parku kod Policijske stanice. Svjesni smo da nije idealna, ali uz podršku privdenika sa područja opštine planiramo iduće godine da napravimo bolju betonsku podlogu kako bi sve ljepše izgledalo“, kaže Aleksa Vučković, inicijator projekta.

I to nije sve. U narednom jesenjem periodu planiraju nabaviti kućice za ptice koje će postaviti na istom lokalitetu, a početkom proljeća iduće godine postaviće i nekoliko klupa. Optimistično razmišljaju i o ideji izgradnje fontane.

„Ideja je mnogo, samo nam treba podrška svih kojima znači da naš grad izgleda ljepše. Ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže sa svojim idejama i pomognu u njihovoj realizaciji“, kaže Vučković.

Srednjoškolac, Andrej Šojić, kaže da na ovaj način i učenici pokazuju da nisu pasivni kao što to često savremeno društvo nameće. Pokazuju želju, kreativnost i volju, pa vrlo često i sami pokreću različite akcije, neke i humanitarnog karaktera.

Sa prvim danima proljeća, figure će ponovo biti na svojim pozicijama. Jedno je sigurno, od iduće godine, partiju ili dvije moći će odigrati svi koji uživaju u ovoj vrsti sportskog nadmetanja.

Podijelite vijest