Obilježen parastos kod spomenika u Dobrom Polju

Kod spomenika u Dobrom Polju, u opštini Kalinovik, danas je obilježen parastos za 17 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, pripadnika slavne Gatačke brigade, koji su poginuli na kalinovačko – trnovačkom ratištu.

Sa mnogo emocija, porodice poginulih prisjetile su se svojih najdražih, koji su svoj život ostavili braneći ono najsvetije – svoju otadžbinu. Na ovaj način, polaganjem cvijeća obilježeno je 28 godina, a ovaj datum jedan je od najvažnijih u Odbrambeno – otadžbinskom ratu.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Gacko Aleksa Slijepčević, naglasio je da je vrlo važno da se na ovaj način prisjećamo onih koji su život dali kako bi mi danas živjeli slobodu.

„Danas se nalazimo na mjestu gdje je 2015. godine u znak zahvalnosti podignut spomenik za 17 boraca Gatačke brigade stradalih na ovom ratištu. Podsjetnik je velikih stradanja najhrabrijih, koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, i to ne smijemo nikada zaboraviti. Slava svim borcima koji su pali za slobodu otadžbine“, kazao je Slijepčević.

Parastosu su pristovali načelnici opština, Kalinovik Radomir Sladoje, načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović, načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković sa saradnicima.

Kultura sjećanja na poginule borce otadžbinskog rata, veoma je bitna, rekao je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

„Danas je 28 godina tužnog sjećanja na sedam boraca koji su svoje živote položili na braniku otadžbine, za ovo što mi danas imamo, a to su sloboda i Republika Srpska. Ujedno, sjećamo se 17 boraca Gatačke brigade koji su poginuli na trnovačkom i kalinovačkom ratištu. Kultura sjećanja na borce otadžbinskog rata, pogotovo na poginule, je veoma bitna, i mi ćemo sada i ubuduće se sjećati i gajiti kult borca otadžbinskog rata. Ne možemo da zaboravimo žrtvu koju su podnijeli, dajući svoj život ili dijelove tijela za ono što mi danas imamo“, rekao je Milinković, zahvaljujući se Gačanima koji su danas ostavili sve svoje obaveze kako bi danas bili u Dobrom Polju. Kao je istakao, to je samo još jedan dokaz da poštuju i ne zaboravljaju važna mjesta i događaje.

Podijelite vijest